„Anya, masszírozzál meg…”

„Megőrülök érte, hogy megérintsem és megfogjam.”  Anya és egy fiú…

 

 

Ha azt mondom, hogy a sznob műsorok alfáját sikerült megalkotnia a Hajdú Péter nevével fémjelzett új valóságshowban, akkor nem is tudtam a tegnap estét tökéletesen jellemezni. Valóságos emberek, valóságos életkörülményekkel szinte nem is találhatóak meg benne. Huszonéves szőke lányoknál már szinte természetes, hogy affektálva közölnek banális ostobaságokat, de itt most teljes merítést kaptunk a magyar középosztály önmagát felsőkategóriásnak képzelő keménymagjából. Anyák és fiaik egyformán arcoskodva adták elő, mekkora csodák ők a maguk kategóriájában.

Egyetlenegy, ilyen szempontból normálisabbnak tűnő anya-fia párost láthattunk, akiken látszott, hogy viszonylag egészséges kapcsolatban élnek. Ebben az is benne van, hogy néha elküldik egymást a melegebb éghajlatra. Egy normális hétköznapi család, a maradék egy komoly Ödipusz-komplexus-tanulmány.

 

Egy anya fiú páros - videó

 

A három órás műsor részleteivel nem untatom az olvasókat, adjon hálát a sorsnak az, aki nem látta. Erősen bízom benne, hogy a későbbiekben történik valamilyen stílusváltás, mert ebben a formában a műsorvezetők és a forgatókönyv befogadhatatlanok. Végig a show alatt egyetlen igazán erőteljes érzés motoszkált bennem: Peller Mariant egyszerűen muszáj lenne pofán vágni, annyira antitalentumként idegesítette végig a nézőket. A beszavazó műsor sajnos erősen hasonlított egy cukorszirupba mártogatott kecskebogyóhoz. Komolyan mondom, a vége felé egyértelműen látszott, hogy még maguk a fiúk is baromira unták a vég nélküli felvonulást. Annyira bonyolult, fárasztó és átláthatatlan a rendszer, hogy hülyegyerekek módjára kell a műsorvezetőknek a szánkba rágni hova hány sms-t és kire és miért. Az lesz a vége küldök mindenkire oszt le van tudva.

 

A lényeg az, hogy végül a fiúk, a mamák és a kiválasztott lányok is beköltöztek a villába, akarom mondani a rezidenciába.  Lakályos a kégli, komoly ellentéte lesz a VV szándékosan puritánra vett dizájnjának.

 

Néhány jelenet a műsorból - videó

 

A konyha teljesen felszerelt, noha a lányok többsége élő adásban vallotta be, hogy gőze sincs a főzésről. A hűtő… nos, a hűtő dugig van energiaitalokkal, az én szám meg teljesen kiszáradt, mire véget ért ez a monstre műsor. A pokoli drinkek pedig számlálhatatlanul sorakoznak. Innen üzenem a gyártóknak, hogy amíg részemre is nem prezentálnak egy hasonlóan felszerelt bárszekrényt, addig következetesen Red Bull-nak fogom nevezni az italokat…

A kukkolók most aztán kiélhetik magukat, két kamerán is lehet folyamatosan nyomon követni az eseményeket. Az erőteljes kezdés érdekében tegnap este már meg is lehetett csodálni a fürdőző fiúk méretes alkatrészeit. Szintúgy a lányok zuhanyzójában is tökéletes volt a világítás.

 

1. Élő kamera

2. Élő kamera

 

A szerkesztők ígérete szerint az élő képek folyamatosak lesznek, ezért érdemes gyakran betekinteni. A tapasztalat szerint igazán nem nehéz elkapni néhány izgalmas pillanatot.

 

 

Videó ajánló:


A valaha volt legbutább valósághősök

 

 

 Cikkajánló:

 Hajdú komolyan berágott Damura